Sim Only is een goedkoop abonnement zonder telefoon voor bellen en mobiel internet waarbij je alleen een simkaart ontvangt. Je kunt een abonnement zelf samenstellen. Bepaal het aantal belminuten en combineer dit met een databundel voor mobiel internet. Omdat je zelf voor een werkende telefoon moet zorgen is een sim only vaak goedkoper dan een abonnement met telefoon.

Je kunt kiezen uit verschillende providers die een sim only abonnement aanbieden.

Waarom kiezen voor sim only

Een Sim Only abonnement kies je als je goedkoper wilt bellen en mobiel internetten en je nog beschikt over een goed werkende telefoon. Je ontvangt namelijk alleen een nieuwe simkaart dus de telefoon moet je zelf regelen. Daarnaast zou je voor zo’n kunnen kiezen omdat je sinds kort een BKR registratie krijgt als je een abonnement met telefoon afsluit met een toestel financiering van meer dan €250. Daarnaast heb je bij een sim only abonnement de keuze voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Dit zorgt ervoor dat je flexibel bent maar toch lekker goedkoop kunt bellen en mobiel internetten.

Hoe werkt een sim only

Je kunt eenvoudig een abonnement zonder telefoon online bestellen. Via onze simpele en complete vergelijker zie je direct welk abonnement het best bij jouw bel- en internetgedrag past. Je kiest een contractperiode die jij prettig vind. Een sim only heeft de looptijd van 1 of 2 jaar maar tegenwoordig zijn er steeds meer abonnement met een contract voor 1 maand.

Als je een abonnement zonder telefoon besteld krijg je alleen een nieuwe simkaart. Deze simkaart wordt per post toegestuurd of als je kiest voor een eSIM kun je deze digitaal toevoegen aan je smartphone. Je ontvangt een 3-in-1 simkaart zodat je altijd een type dat in je telefoon past.

Heb je al een mobiel nummer en wil je deze behouden? Je kunt bij je bestelling aangeven of je nummerbehoud wenst. Dan zorgt de nieuwe provider dat je nummer wordt omgezet naar het nieuwe abonnement.

Iedere eerste van de maand ontvang je je nieuwe tegoed. Dit tegoed is de hele maand te gebruiken en je provider stuurt je een sms als je 80% en 100% hebt verbruikt.

Besparen op je telefoonkosten

Besparen op je telefoonrekening is afhankelijk van veel factoren. Maar je kunt tot wel 80% per maand besparen met een sim only abonnement. Je ontvangt alleen een simkaart en je betaalt niet voor een nieuwe telefoon. Er zijn veel sim only providers die goedkope abonnementen aanbieden.

Om te bepalen wat voor jou het goedkoopste sim only abonnement is kun je ze het best allemaal met elkaar vergelijken. Je ziet dan in één overzicht alle abonnementen en aanbiedingen van deze maand.

Wil je weten wat jij kunt besparen met een sim only?

Waarom is een Sim Only goedkoper

Een abonnement met alleen een simkaart is goedkoper dan een telefoonabonnement omdat je niet betaalt voor een nieuwe telefoon. Een nieuwe telefoon kun je betalen door deze in één keer te voldoen of maandelijks een afbetaling te doen. Door deze maandelijkse afbetaling wordt het totaalbedrag dan je iedere maand betaalt hoger.

Bij een sim only ontvang je alleen een nieuwe simkaart. De provider heeft dus verder weinig kosten en service waardoor dit abonnement goedkoper kan worden aangeboden.

Wat is de goedkoopste sim only

Als je alleen naar het maandbedrag kijkt heb je al een sim only voor €2,50 per maand. Voor dit bedrag krijg je 50 belminuten en 250 MB. Wanneer dit voor jou voldoende is kun je deze direct bestellen.

Om te bepalen wat de goedkoopste sim only voor jou is moet je echter rekening houden met wat meer zaken. Allereerst moet je bepalen hoeveel belminuten je iedere maand nodig denkt te hebben. Wil je ook gebruik maken van mobiel internet dan zal je moeten uitrekenen hoeveel MB of GB je nodig hebt.

Als je dit eenmaal weet, kun je door het vergelijken van alle sim only abonnementen in één overzicht zien welk abonnement voor jou het goedkoopste is.

Hoe kies je het juiste abonnement

Er zijn in Nederland 11 providers die sim only abonnementen aanbieden. Elke provider heeft zijn eigen abonnementen, voorwaarden en tarieven. Hoe kies je nu de juiste sim only? Je moet eerst voor jezelf bepalen hoeveel belminuten en data je iedere maand nodig denkt te hebben.

Misschien heb je nu een telefoonabonnement en kun je aan de hand van de facturen bekijken hoeveel je iedere maand belt en hoeveel data je verbruikt. Heb je nu een prepaid simkaart dan zou je kunnen bekijken hoeveel opwaardeerkaarten je maandelijks verbruikt en dit delen door de tarieven per minuut en per MB.

Als je dit eenmaal weet kun je deze gegevens geb