In Nederland zijn er in totaal 11 providers, waarvan enkele échte Sim Only providers. Deze sim only providers bieden alleen sim only abonnementen en geen abonnementen met een nieuwe smartphone. Alle providers in Nederland bieden goedkope sim only abonnementen. Je ontvangt dan alleen een nieuwe simkaart met korting op je abonnement en geen korting op een nieuwe telefoon.

Wat is het verschil tussen de providers

De belangrijkste verschillen tussen de sim only providers is de prijs van de abonnementen, de grote van de bel- en databundels, de aangeboden contractperiode en het netwerk dat zij gebruiken.

Elke provider heeft zijn eigen bel- en databundels. In sommige gevallen kun je deze helemaal zelf samenstellen. Jij bepaalt dan hoeveel belminuten je wilt combineren met een databundel of dat je helemaal geen databundel wilt maar alleen goedkoop wilt bellen.

Als je een sim only abonnement afsluit doe je dit voor een bepaalde periode. In het verleden kon je alleen kiezen uit een abonnement voor 1 of 2 jaar. Nu zijn er ook providers waar je een maandelijks opzegbaar abonnement kunt kiezen.

In NL zijn er drie mobiele netwerken (KPN, Vodafone en T-Mobile) die ook gebruikt worden door andere providers. Alleen Tele2 heeft een eigen 4G netwerk dat alleen door Tele2 wordt gebruikt. Kies je bijvoorbeeld voor een Youfone Sim Only abonnement dan maak je gebruik van het KPN netwerk. Je hebt dezelfde dekking als met een KPN sim only alleen heeft Youfone goedkopere sim only abonnementen.

Hieronder een overzicht van het netwerk dat de providers gebruiken.

Provider Netwerk
Ben T-Mobile
Budget Mobiel KPN
Hollandsnieuwe Vodafone
KPN KPN
Lebara KPN
Simpel T-Mobile
Simyo KPN
Tele2 Tele2
T-Mobile T-Mobile
Vodafone Vodafone
Youfone KPN

Beste Sim Only provider van NL

Continue worden de providers en de netwerken getest door verschillende onafhankelijke instanties. Zo is T-Mobile voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste netwerk door het onafhankelijke testautoriteit P3.

Het netwerk van Vodafone is bekroond tot uitstekend netwerk met de beste video-ervaring. Maar ook KPN is weleens bekroond als best getest en beste provider.

De beste sim only provider van NL wisselt continue en iedere provider heeft weleens een award ontvangen. Er zijn verschillende factoren die bepalen wie nu het best is. Zo kun je kijken naar de dekking, de klantenservice, prijs/kwaliteit of aantal klachten.

Zo is Youfone door de consumentenbond uitgeroepen tot beste mobiel provider januari – maart 2020. Maar is Tele2 uit onafhankelijk onderzoek gekozen tot beste mobiele provider van 2017, 2018 en 2019.

Sim Only Providers Vergelijken

Wil je overstappen naar een sim only abonnement dan heb je dus de keuze uit verschillende providers. Door alle Sim Only providers en hun abonnementen te vergelijken kom je tot de juiste keuze.

Met onderstaande vergelijker kun je alle sim only providers en abonnementen eenvoudig met elkaar vergelijken.