Sim Only zonder contact of abonnement geeft je maximale vrijheid en flexibiliteit. Je zit niet vast aan een langlopend contract en je hebt de vrijheid om direct over te stappen naar een andere provider mocht het niet bevallen.

Er zijn steeds meer providers die een maandelijks opzegbaar abonnement aanbieden. Tegenwoordig kun je bij Ben, Youfone, Tele2, Lebara, Simyo, Budget Mobiel, hollandsnieuwe en KPN een sim only zonder abonnement afsluiten.

Een maandelijks opzegbaar abonnement heb je al vanaf €7 per maand.

Door het eenvoudig vergelijken van alle maandelijks opzegbare abonnementen kun je snel achterhalen welk abonnement het best bij jou past.

Gebruik de filters om de hoeveelheid belminuten en data naar wens aan te passen en ontdek de voordeligste sim only zonder abonnement.

Voordelen maandelijks opzegbaar sim only

Bij een sim only ontvang je alleen een simkaart en geen nieuw toestel. Hierdoor betaal je iedere maand minder voor je abonnement en ben je eind van de maand goedkoper uit.

Daarnaast heb je meer providers en abonnementen waar je uit kunt kiezen en steeds meer providers bieden een maandelijks opzegbaar abonnement aan.

Je kunt zelf je abonnement zonder contract samenstellen zodat je altijd een abonnement hebt die bij je past.

Een ander voordeel is dat je met een sim only zonder contact een netwerk kunt uitproberen. Ben je bijvoorbeeld onbekend met een bepaald netwerk en wil je weten hoe de dekking is op de plekken waar jij veel komt, dan sluit je eenvoudig een tijdelijk abonnement af om dit te testen.

Daarnaast kun je altijd direct overstappen naar de goedkoopste sim only aanbieding als die voorbij komt of overstappen naar een telefoonabonnement met de nieuwste smartphone.

Een nadeel van een maandelijks opzegbaar abonnement is dat deze altijd wat duurder is. Het verschil is vaak niet heel groot maar je betaald al snel €1 tot €2 per maand meer.

Waarom een contractperiode

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement inclusief een nieuwe mobiele telefoon heb je standaard een contractperiode van 1 of 2 jaar. Gedurende deze periode betaal je een vast maandelijks bedrag voor deze nieuwe telefoon of een eenmalig bedrag.

De provider geeft je dan een korting op de prijs van de mobiele telefoon waardoor deze telefoon in veel gevallen goedkoper kan worden verstrekt. Tegenover deze korting heb je dan als consument wel de verplichting om 1 of 2 jaar bij deze provider te blijven, tegen de afgesproken tarieven en maandelijkse bedragen.

Zoals bij een telefoonabonnement hebben ook sim only abonnementen standaard een contractperiode van 1 of 2 jaar. Er zijn nu echter steeds meer providers die een abonnement zonder contract aanbieden.

Bij een sim only ontvang je alleen een simkaart en geen nieuwe telefoon. Hierdoor betaal je alleen voor de belminuten en de databundel. Wanneer je een abonnement voor 1 jaar of 2 jaar afsluit betaal je gedurende deze periode een vast tarief per maand. Bij een maandelijks opzegbaar abonnement betaal je per maand iets meer.

Welke providers hebben een sim only zonder contract

Nog niet alle providers hebben een abonnement zonder contract. Momenteel kun je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten bij Ben, Youfone, Tele2, Lebara, Simyo, hollandsnieuwe, Budget Mobiel en KPN.

Bij Vodafone, T-Mobile en Simpel kun je alleen kiezen uit een contract voor 12 of 24 maanden.

Maandelijks opzegbaar Ben Abonnement

Ben is een provider dat gebruik maakt van het T-Mobile netwerk. Bij Ben kun je naast goedkope abonnementen ook een nieuw toestel combineren met een abonnement. Ben abonnementen kun je zelf samen stellen met belminuten en data. Een abonnement van Ben die wordt gecombineerd met een telefoon kun je alleen voor 24 maanden afsluiten.

Een maandelijks opzegbaar Ben abonnement kun je alleen zonder telefoon afsluiten en is €2 duurder per maand dan een contract voor 24 maanden.

Bekijk alle Ben Abonnementen

Youfone zonder Abonnement

Een maandelijks opzegbaar Youfone abonnement geeft je maximale vrijheid. Bij Youfone betaal je voor een maandelijks opzegbaar abonnement iets meer dan bij een contract voor 1 of 2 jaar. Wil je maximaal profiteren van de lage tarieven dan is een 2 jarig contract voordelig.

Wil je maandelijks kunnen kiezen voor een ander abonnement of provider dan is een Youfone sim only zonder contract het overwegen waard.

Bekijk de maandelijks opzegbare Youfone abonnementen

Tele2 zonder Abonnement

Een Tele2 zonder abonnement kun je als sim only afsluiten of combineren met een nieuw toestel. Kies je een Tele2 abonnement met een nieuwe telefoon dan kun je kiezen voor een contract van 24 maanden of een maandelijks opzegbaar abonnement. Hier betaal je iedere maand €2 extra voor.

Bij een Tele2 Sim only heb je meer keuze. Hier kun je kiezen voor een 1 of 2 jarig contract en een maandelijks opzegbaar abonnement. Een maandelijks opzegbaar abonnement is €1 duurder per maand dan een 12 maanden contract en €2 duurder dan een 24 maanden contract.

Bekijk Tele2 zonder Contract

Lebara zonder Abonnement

Lebara zonder abonnement is iets duurder dan een 2 jarig contract. Je betaalt €2 per maand meer bij een Lebara zonder abonnement, maar je bent dan wel veel flexibeler. Lebara maakt gebruik van het betrouwbare KPN netwerk. Je kunt bij Lebara kiezen uit verschillende databundel met belminuten of onbeperkt bellen.

Bekijk Lebara zonder Contract

Simyo zonder Abonnement

Simyo heeft abonnementen voor 1 jaar of je kiest een maandelijks opzegbaar abonnement. Een Simyo zonder contract is per maand €2 duurder. Bij Simyo maak je gebruik van het KPN netwerk en je kunt je abonnement zelf samenstellen met belminuten en databundels. Je kunt iedere maand je bundel omhoog en omlaag aanpassen.